23948sdkhjf

NCC påbörjar omfattande renoveringsprojekt av 258 lägenheter i Upplands-Bro

NCC meddelar att de nu inleder renoveringsarbetet med att renovera de första 56 av totalt 258 lägenheter på Fasanstigen i Upplands-Bro, i linje med ett nyligen tecknat samverkansavtal med Upplands-Brohus.

Renoveringen är uppdelad i sju delprojekt, med en option om ytterligare 140 lägenheter. Enligt NCC, har projektet en stark inriktning mot hållbarhet och återbruk. Flera återvinningsmål är redan etablerade.

– Det känns väldigt bra att tillsammans med NCC få utveckla delar av Råby-området genom att modernisera lägenheterna så att de motsvarar dagens standard. Att projektet genomsyras av hållbarhet med fokus på återbruk gör det extra spännande, säger Ann Hermansson Alm, VD, Upplands-Brohus.

Läs också: NCC tar sig an konstruktionen av Stovner badhus

"Alla balkongdörrar kommer att återanvändas i lägenheterna", bekräftar NCC. Detsamma gäller vitvaror och skåpinredningar, som kommer att få nytt liv i andra bostäder inom kundens bestånd.

– Vid detta projekt är målsättningen att bygga energieffektiva hem och sänka kostnaderna genom hela livscykeln. NCC får nyttja sin specialistkompetens inom områden som energieffektivitet, återbruk, driftsoptimering och miljöcertifiering. Tillsammans med Upplands-Brohus ska vi ta fram smarta lösningar med fokus på återbruk och minskat klimatavtryck, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Det totala projektet, som enligt uppgifter från NCC beräknas till 340 miljoner kronor, planeras att vara klart år 2026. Ordervärdet för den del som nu inleds uppgår till 75 miljoner kronor och har redan registrerats under kvartal ett i affärsområde NCC Building Sweden. Eventuella framtida delprojekt kommer också att registreras inom samma affärsområde.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078