23948sdkhjf

NCC tar sig an renovering av kulturminnesmärkt skola

NCC har blivit tillskrivna ett uppdrag av Åbo stad att totalrenovera den kulturminnesmärkta Nummi skolan.

Skolbyggnaden, som består av tre delar byggda 1931, 1937 och 1990, är kulturminnesmärkt och sträcker sig över 7 000 kvadratmeter. NCC väntas ta cirka 180 miljoner svenska kronor i anspråk för att förvandla skolan till en modern utbildningsinstitution som uppfyller dagens krav.

Läs också: NCC plockar ny Norrlands-chef internt

Renoveringen kommer att inkludera en fullständig översyn av skolbyggnaden, inklusive utbyte av alla tekniska installationer för att de ska uppfylla moderna standarder. NCC uppger i sitt pressmeddelande att lokalerna också kommer att förbättras med nya ytskikt och anpassningar för bättre tillgänglighet.

Dessutom planerar NCC att uppgradera ljud- och låssystemen på den närliggande Katariina-skolan, liksom skolans övervaknings- och brandlarmssystem.

Esa Lehmusvuori, avdelningschef för NCC Building Nordics i västra Finland, kommenterade projektet i ett pressmeddelande.

– Våra samlade erfarenheter kring både skolbyggnationer och varsamma renoveringar tar vi nu med oss till Nummi som blir vårt tredje skolprojekt i Åboregionen.

NCC meddelar vidare i sitt pressmeddelande att arbetet på projektet kommer att inledas omedelbart och att renoveringen beräknas vara färdigställd sommaren 2025. De nämner även att uppdraget kommer att orderregistreras i det andra kvartalet 2023 i affärsområdet NCC Building Nordics.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078