23948sdkhjf

Peab säkrar anläggningsprojekt i Timrå

Peab har tilldelats uppdraget att anlägga vatten- och avloppssystem i det framväxande industriområdet Torsboda Industrial Park i Timrå kommun.

Uppdraget kommer från MittSverige Vatten & Avfall AB och kontraktet beläggs till en summa av 400 miljoner kronor.

Denna satsning markerar ett steg i den samhällsutveckling som Timrå kommun går igenom, med etableringen av nya verksamheter inom Torsboda Industrial Park. Projektet innebär att nya ledningar måste projekteras och installeras för att möta det växande behovet av allmänt VA i det nyutvecklade området.

Jörgen Eriksson, regionchef på Peab, uttrycker stolthet över uppdraget.

– Jag är stolt över att vi med lokala resurser bygger för att möjliggöra en expansion av området och kommunen Timrå. De ledningsdragningar vi ska göra kommer att gå genom känsliga naturområden och kräver stora utredningsinsatser och tätt samarbete med olika miljömyndigheter.

Peab uppgav att ledningssträckan uppgår till cirka 15 kilometer, innefattande diverse ledningar för dricksvatten, spillvatten och processvatten. Ledningarna kommer att vara både tryck- och självfallsledningar. Projektet innebär även att ett nytt avloppsreningsverk kommer att anläggas, samtidigt som det befintliga reningsverket i Söråker kommer att användas som en del i processlösningen.

Läs också: Peab går med vinst i tvist kring Mall of Scandinavia

Tomas Larsson, affärsområdeschef VA på MittSverige Vatten och Avfall, betonade projektets betydelse för kommunens tillväxt.

– Det här projektet betyder mycket för Timrås framtida tillväxt och utveckling. Vi utökar kapaciteten för vatten och avlopp ordentligt och tar höjd för fler bostäder och etableringar. Tidsplanen är utmanande, men med den här entreprenaden står vi redo att börja bygga i höst.

Det utannonserade projektet är en totalentreprenad i samverkan, med byggstart planerad till hösten 2023. Peab räknar med att ha uppdraget slutfört i december 2025. Orderanmälan för projektet kommer att ske under andra kvartalet 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062