23948sdkhjf

Skanska och Balder ingår avtal om nya bostäder i Göteborg

I en ny affärsöverenskommelse mellan Skanska och Fastighets AB Balder kommer två flerfamiljshus att resa sig i centrala Göteborg.

Kontraktet är uppdelat i olika produktionsfaser, och har ett värde på cirka 390 miljoner kronor. Bostadsprojektet utgör ett tillskott till Göteborgs stadsmiljö med bostadsrättslägenheter, affärslokaler samt ett gemensamt garage.

Enligt Skanska kommer detta att inkluderas i orderingången för Sverige i det tredje kvartalet 2023. Bostadshusen kommer att vara sju respektive 20 våningar höga och rymma 192 bostadsrättslägenheter. På bottenplan planeras affärslokaler och under husen kommer ett gemensamt garage att uppföras.

Läs också: Skanska leder vägen för hållbarhet inom entreprenadbranschen

Byggnadernas design har utformats för att harmonisera med den omgivande bebyggelsen, och lägenheterna kommer att kännetecknas av stort ljusinsläpp. Gårdsmiljön präglas av riklig grönska, enligt Skanskas pressmeddelande.

En viktig del av projektet är dess miljöprofil. Skanska uppger att bostadshusen avses att certifieras enligt Miljöbyggnad på silvernivå. Byggstarten är planerad till augusti 2023, med färdigställande i mars 2027.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078