23948sdkhjf

De bygger hyreslägenheter i trä

I juli skrevs avtal mellan Svensk Husproduktion Projekt och IQvadrat Bostad, gällande leverans av 36 lägenheter på totalentreprenad, i Nyköpings kommun. 

Nu påbörjas mark- och grundarbete, stomleverans och resning beräknas ske före årsskiftet 23/24. 

–Med den stora brist på hyreslägenheter som råder i hela landet, känns det här projektet extra roligt, säger Magnus Göting, chef för Bostadsutveckling & B2B på Svensk Husproduktion Projekt, i en kommentar. 

–Vår styrka ligger just i att kunna leverera olika typer av projekt, på totalentreprenad.

De 36 lägenheterna kommer att vara fördelade i tre huskroppar, med 12 lägenheter i varje hus. Det blir hyreslägenheter med 1-3 rum, och förvaltning kommer att ske direkt via iQvadrat. De är beräknade att vara klara för inflyttning i september/oktober 2024.

–Som i alla våra nyproducerade projekt, kommer även Svalsta Ängar att bli ett grönt projekt, säger Marcus Strömberg, en av grundarna till iQvadrat.

 –Det innebär hållbara hus i förnybart material som trä, minimerat avfall i byggprocessen, med smarta energilösningar, bland annat solceller, egna förråd och laddboxar för elbil vid egen parkering. I och med byggandet med det statliga investeringsstödet, kan rimliga hyreskostnader erbjudas, vilket öppnar upp för boenden som fler har råd till.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094