23948sdkhjf

Stor renovering av flerbostadshus i Göteborg

Göteborgs flerbostadshus från 1950-talet ska genomgå en omfattande renovering.

MVB meddelar att de har fått förtroendet att totalrenovera ett flerbostadshus inom allmännyttans bestånd i Göteborg. Fastigheten, som har sina rötter från 1950-talet, kommer att genomgå en omfattande upprustning. Renoveringen kommer att omfatta både inre och yttre delar av byggnaden.

Projektet innefattar renovering av detta historiska punkthus som sträcker sig över nio våningar, kompletterat med en takvåning. Totalt rymmer byggnaden 35 lägenheter. Upprustningen utvändigt kommer att inkludera ett nytt tak, tilläggsisolering, en ny fasad samt nya balkonger och fönster. Invändigt kommer renoveringen att fokusera på att förnya alla ytskikt, byta ut kök och badrum samt genomföra ett komplett byte av samtliga stammar.

Josefina Larsson Jarbring, arbetschef på MVB Väst, uttrycker företagets engagemang och erfarenhet i projektet.

– Vi på MVB har mycket erfarenhet av liknande projekt där äldre fastigheter ska genomgå omfattande renoveringar. Med vår kompetens är vi en trygg entreprenör genom hela projekttiden.

Detta stora renoveringsprojekt utförs på uppdrag av Bostadsbolaget, en av Sveriges största hyresvärdar och även Göteborgs äldsta allmännyttiga bostadsbolag. Bostadsbolagets mål med projektet är att förlänga byggnadens tekniska livslängd, minska underhållskostnaderna och göra lägenheterna mer attraktiva för framtida hyresgäster.

Projektet är en totalentreprenad med förväntad projekttid som sträcker sig från oktober 2023 till januari 2024 för det första huset.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064