23948sdkhjf

Brixly tar sig an bostadsprojekt i Fjällbacka

I hjärtat av Fjällbacka kommer Brixly, byggföretag i Västsverige, att uppföra 30 moderna lägenheter i BRF Falkegården, ett projekt initierat av Pegonia.

Brixly uppger att detta unika projekt, beläget på den pittoreska Galärbacken, kommer att förena traditionell charm med modern design.

Initiativet till detta projekt kommer från Pegonia, som har samarbetat med arkitekten Henrik Schultz. Schultz har utformat bygglovshandlingarna med en vision om ett samtida bostadskomplex som harmoniskt integreras med den omgivande bebyggelsen i den bohuslänska skärgårdsmiljön.

– Pegonia och Henrik Schultz har lagt ner ett omfattande förarbete. Vi är hedrade över förtroendet att få vara en del av detta drömprojekt som utan tvekan kommer att förhöja Fjällbackas status, säger Markus Brink, vd på Brixly.

BRF Falkegården kommer att bestå av 30 lägenheter, varierande från enrummare på 44 kvadratmeter till rymliga femrummare på 99 kvadratmeter. Dessa bostäder kommer att vara fördelade i två L-formade byggnadselement som tillsammans omsluter en central innegård.

Läs också: Nyckelpersoner rekryterade till Brixlys ekonomiavdelning

Bostadskomplexet kommer att präglas av högkvalitativa materialval, höga flaggfönster, detaljerade snickerier, takvinklar och glasade burspråk.

Tack vare det höga läget på Galärbacken kommer invånarna att kunna njuta av havsutsikt. Nästan 70 procent av bostadsrätterna såldes innan byggstart.

Byggstarten för BRF Falkegården är planerad till hösten 2023, med en förväntad inflyttning under andra kvartalet 2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187