23948sdkhjf

Skanska tar sig an omsorgsprojekt i Bergen

Skanska har ingått ett avtal med Bergens kommun för uppförandet av ett framstående vårdhem i Bergen, med en prislapp på cirka 550 miljoner kronor.

Projektet, som bär namnet Midtbygda vårdhem, kommer att sträcka sig över cirka 14 000 kvadratmeter och kommer att erbjuda 100 korttidsboenden. Utöver detta kommer anläggningen att inkludera ett dagaktivitetscenter, rehabiliterings- och träningsanläggningar, en cafeteria och ett underjordiskt parkeringsgarage.

Skanska uppger att byggarbetsplatsen kommer att vara helt utsläppsfri, med en ambition om att minska utsläppen med 85 procent genom att använda elektriska entreprenadmaskiner. 

Läs också: Skanska utser ny chef

Dessutom kommer byggnaden att vara "Paris Proof", vilket innebär att den kommer att använda klimatvänliga material, förnybar energi och energieffektiva lösningar i enlighet med Parisavtalet. Detta inkluderar även planer på att återanvända material från en befintlig byggnad som ska rivas som en del av projektet. Skanska siktar även på att miljöcertifiera byggnaden enligt BREEAM NOR på nivå Excellent.

Byggstarten för detta projekt är planerad till oktober 2023, med en förväntad färdigställandetid i oktober 2026.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063