23948sdkhjf

Tata Steel och ABB ska göra ståltillverkningen grönare

Tata Steel och ABB går samman för att utforska teknik för att minska koldioxidavtrycket vid Tata Steels ståltillverkning.

Det gemensamma projektet syftar till att förbättra energieffektivitet, minska koldioxidutsläpp och cirkularitet i fabriker och produktionsanläggningar. 

Tata Steel har som hållbarhetsmål att vara koldioxidneutrala till 2045. Med en årlig råstålskapacitet på 35 miljoner ton krävs ett grönare tänk. I linje med hållbarhetsmålen har ståltillverkaren ett mål att minska koldioxidutsläppen till mindre än två ton koldioxid per ton råstål vid sin indiska verksamhet till 2025.

ABB ska i projektet bidra med erfarenhet inom automation, elektrifiering och digitalisering för gruv- och metallindustrin. Båda bolagen kommer att fokusera på systemnivåbedömningar av Tata Steels tillverkningsanläggningar och produktionsanläggningar.

Detta ska sedan utvärderas och alternativ för energieffektivitet, minskade koldioxidutsläpp och cirkularitet ska utvecklas.

– Stålföretag vet att det finns möjligheter att förbättra sina processer, och Tata Steel är en av ledarna i denna rörelse mot energieffektivitet och minskning av koldioxidavtrycket, säger Vipul Gautam, Group Vice President, Global Account Executive för Tata Group, ABB i ett pressmeddelande. Enligt siffror från World Economic Forum kommer energiomställningen att kräva så mycket som tre miljarder ton metaller på medellång sikt, sex gånger mer mineraltillgångar till 2040 för att nå netto-nollutsläpp globalt till 2050. ABB tror fast på att arbeta med våra kunder och partners för att utveckla hur ståltillverkning drivs för att hjälpa till att nå produktions- och miljömål.

Fram till 2030 räknar Tata Steel med att öka kapaciteten till 40 miljoner ton och för att uppnå tillväxten på ett hållbart sätt, väljer man att partna upp med ABB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.131