23948sdkhjf

Bostadsbolaget blir medlem i föreningen Rättvist byggande

Kriminalitet på byggarbetsplatser är ett verkligt problem idag. För att motverka arbetsplatskriminalitet går Bostadsbolaget med i föreningen Rättvist byggande.

Ekonomisk brottslighet, illegal arbetskraft och lönedumpning är alla exempel på brott som begås på byggarbetsplatser i dag. Vilket i sin tur bidrar till en osund konkurrens och stärkt organiserad brottslighet. Nu sällar sig även Bostadsbolaget till skaran av aktörer som är medlemmar i Rättvist byggande.

– Bostadsbolaget ställer redan idag höga krav på leverantörer och deras underleverantörer. Genom att ansluta oss till Rättvist byggande får vi fler verktyg för att kunna stoppa den här typen av verksamhet, säger Anna Hejdenberg Stoltz, ordförande i Bostadsbolagets styrelse.

Rättvist byggande startades av Stockholmshem är 2017. Föreningen är ideell och har som ändamål att motverka arbetslivskriminalitet i byggbranschen. Föreningen arbetar enligt en särskild modell som omfattar hela byggprocessen, från att ställa krav vid upphandling till granskning av underentreprenörer eller oannonserade arbetsplatskontroller. De erbjuder även stöd genom utbildning och påverkansarbete.

–För Bostadsbolaget handlar det inte bara om att stoppa kriminell verksamhet inom byggbranschen utan också om att hyresgästerna ska känna sig trygga med att de entreprenörer vi anlitar följer lagar och regler och att alla är anställda på riktiga villkor, säger Anna Hejdenberg Stoltz.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078