23948sdkhjf

Derome gör sig redo för större affärer

Familjeföretaget Derome stärker sitt affärsområde Derome Maskinuthyrning med nya certifieringar. Affärsområdets vd Isak Gillgren ser att satsningen öppnar dörrar till nya möjligheter.

Utvecklingen för Derome Maskinuthyrning har varit stark. Under 2021 låg omsättningen på 120 miljoner och 2022 hade den stigit till 200 miljoner. Nu har kunderbjudandet och kvaliteten spetsats ytterligare med certifieringar enligt ISO standard 9001, 14001 och 45001 som resultat.

Derome arbetar med hela kedjan från skog till färdigt hus och har verksamheter som erbjuder allt från trä-, bygg-, järn- och industrivaror till färdiga hus och bostadsområden. Under våren 2021 startades Derome Maskinuthyrning organiskt i Göteborg. Efter starten förvärvades HYR-IN i Ängelholm och HYRTAB i Halmstad. I april 2022 slogs tre verksamheter ihop till en.

– När vi slog samman tre bolag gjorde alla saker på lite olika sätt. Men genom att förbättra våra processer och rutiner har vi nu hittat ett gemensamt sätt att arbeta på, vilket gör oss till en bättre arbetsgivare och samarbetspartner. Själva certifieringen är inte det viktigaste, utan har mer fungerat som en morot, säger Isak Gillgren.

Samtidigt beskriver Isak Gillgren att certifieringarna öppnar dörrar för Derome Maskinuthyrning som nu kan vara med och konkurrera om större avtal för att ta verksamheten till nästa nivå.

– Vi kan vara med och slåss om riktigt stora avtal med till exempel Göteborg Stad, Malmö Stad och andra stora byggbolag med högre krav på sina underleverantörer vilket vi inte kunnat innan då certifikaten ofta utgör ett krav vid till exempel offentlig upphandling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095