23948sdkhjf

AFRY bygger framtidens mjukpappersfabrik i Mariestad

AFRY, en ledande aktör inom teknik och design, har ingått ett samarbete med Metsä Tissue, en del av Metsä Group, för att bygga en moderniserad och utökad mjukpappersfabrik i Mariestad. 

Metsä Tissue investerar i att ta mjukpappersproduktionen till nästa nivå genom att modernisera och expandera sitt nuvarande bruk i Mariestad. Samarbetet med AFRY syftar till att skapa en fabrik med världsledande miljö- och driftprestanda.

AFRY, som redan har varit involverad i förprojektet, har nu blivit utvald som partner för att leverera en rad tjänster under byggnationen av det nya bruket. Detta inkluderar allt från byggledning och tidsplanering till teknisk samordning.

Esa Paavolainen, VP Projects Metsä Tissue, uttrycker sin tillfredsställelse över samarbetet.

– AFRY är en välkänd och erfaren aktör inom industrisektorn, som tillhandahåller kompetens inom många teknikområden. Det känns väldigt bra att ha dem som stöd i detta unika projekt.

AFRY kommer även att tillhandahålla ingenjörstjänster inom flera områden, inklusive konstruktion och arkitektur, mark och miljö, samt process och rör. Företaget kommer också att ansvara för lokal ingenjörssupport till utländska leverantörer, vilket inkluderar riktlinjer och utbildning i lokala bestämmelser.

Läs också: Träproduktleverantör uppför fabrik helt i trä

Fredrik Wirf, Construction Project Manager och Business Unit Manager inom Process Industries på AFRY, kommenterar.

– Vi är stolta över att Metsä Tissue har valt oss som partner i detta intressanta och ambitiösa framtidsprojekt. Vi har redan börjat och ser fram emot vad vi kan åstadkomma tillsammans.

Byggnadsarbetet har redan inletts under våren 2023 och det nya, moderniserade bruket förväntas vara i drift i slutet av 2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109