23948sdkhjf

H2 Green Steel och Schaeffler stärker stålsamarbetet ytterligare

Rörelseteknologi- och mobilitetsföretaget Schaeffler och H2 Green Steel stärker sitt samarbete ytterligare. 

Det var under en nyligen genomförd finansieringsrunda som företagen beslutade att intensifiera samarbetet. Schaeffler investerade då ytterligare 65 miljoner euro i grönt stål-bolaget, vilket tar dess totala andel upp till 100 miljoner euro. Det är det största kapital de lagt på en minoritetsandel i ett annat företag, skriver de i ett pressmeddelande.

Schaeffler ska bidra med kunnande till utvecklingen av gröna stålprodukter, så som grönt e-stål för elmobilitet. De kommer tillsammans  att utveckla nya tillämpningar för användningen av hållbara rullningslagerlösningar i produktionen.

Målet är att maximera produktionens effektivitet genom att använda förstklassiga komponenter och integrerade lösningar för tillståndsövervakning.

 Klaus Rosenfeld, vd på Schaeffler AG, kommenterar det sammansvetsade arbetet.

– För att uppnå hållbarhet genom hela värdekedjan krävs samarbete mellan starka partners som är villiga att gå framåt tillsammans med engagemang och beslutsamhet. Schaeffler och H2 Green Steel är båda pionjärer med verklig innovationskraft, och nu sammanför vi dessa styrkor ytterligare. Den ökade kapitalandelen och det strategiska teknikpartnerskapet följer som nästa logiska steg på inköpsavtalet från 2021, där våra organisationer strävar efter att arbeta ännu närmare tillsammans. Tillsammans kan vi ge ett betydande bidrag till den globala omvandlingen av stålindustrin och minskningen av CO2-utsläpp.

Schaeffler har höga hållbarhetsambitioner och strävar efter att vara helt klimatneutrala år 2040. Till år 2030 siktar man på att uppnå klimatneutralitet i sina egna produktionsprocesser, Scope 1 och 2, och minska utsläppen i leveranskedjan med 25 procent. För att nå målen ska Schaeffler minska koldioxidutsläppen i de material de använder mest, vilket främst är stål.

Andreas Schick, Chief Operating Officer på Schaeffler AG, förklarar närmare.

– För Schaeffler är stål avgörande för att minska koldioxidutsläppen i vår leveranskedja. Partnerskapet med H2 Green Steel tar oss en lång bit på vägen mot vårt mål om klimatneutralitet. Vi är stolta över att vara världens första tier 1-leverantör som arbetar med H2 Green Steel som en strategisk teknikpartner. Detta är en hållbar, långsiktig investering i Schaefflers nätverk för denna ytterst viktiga materialkategori.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064