23948sdkhjf

Inre hamnen i Norrköping – nu startar bygget av etapp 2

Utbyggnaden av Inre hamnen i Norrköping fortsätter. Parallellt med bygget av etapp 1 startar nu också arbetet med etapp 2.

Under sommaren öppnades delar av Inre hamnen för allmänheten. Detta har gjort det möjligt för Norrköpings boende och besökare att promenera utmed kajen, vistas på bryggorna, i Varvsparken och att se Strömmen från den nya gång- och cykelbron som fått namnet Varvsbron.

– Det är fantastiskt att se hur Inre hamnen växer fram dag för dag. Området kommer att bli ett signum för Norrköping och det andas framtidstro. Det känns väldigt bra att våra byggherrar fortsätter att bygga när många i branschen har det svårt just nu, säger Reidar Svedahl, ordförande i samhällsplaneringsnämnden, i ett pressmeddelande.

Projektet för etapp 2 beräknas pågå till och med 2028. Den första åtgärden som genomförs är rivningar av byggnader, därefter sker markförstärkning och uppbyggnad av gator och parker, som Skanska har uppdraget att bygga, innan bostadsproduktion kan påbörjas.

– Vi behöver tänka lite annorlunda i den andra etappen. Under arbetets gång kommer människor att flytta in i bostäderna samtidigt som företagare är verksamma i området. För att underlätta för dem behövs nödvändiga anpassningar, exempelvis så att entréer kan hållas öppna, säger Ola Brånäs, projektledare för Inre hamnen.

När Inre hamnen står färdig kommer den att innehålla affärer, kontor och cirka 3000 bostäder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109