23948sdkhjf

Nytt samarbete säkrar framtida kvalitet för Asfaltskolan

Byggbranschens Utbildningscenter (BUC) inleder samarbete med Svensk Beläggningsförening (SBF). Från och med höstterminen 2023 tar SBF över ansvaret för Asfaltskolan.

Hela nuvarande kursutbud och branschdagar såsom Asfaltdagarna, metoddagar och specialistseminarier ska administreras av Byggbranschens Utbildningscenter. Ansvaret för framtagande av kursutbud, fastställande av kursplaner med mera ligger hos SBF:s utbildningsutskott – för att säkerställa att Asfaltskolans kurser är relevanta för dagens och framtidens beläggningsbransch.

– Detta är ett win-win för alla inblandade. Vi på Byggbranschens Utbildningscenter ser fram emot att jobba med SBF och dess utbildningsutskott som hanterar Asfaltskolan, ett etablerat varumärke i branschen. Samtidigt breddar vi vårt utbud och kundbas. SBF:s medlemmar och Asfaltskolans kunder och deltagare får en fortsatt effektiv och professionell hantering för bästa möjliga upplevelse, säger Phillip Engerdahl Hayes, chef på Byggbranschens Utbildningscenter, i ett pressmeddelande.

– Det känns tryggt att även fortsättningsvis kunna erbjuda alla våra medarbetare i branschen kurser som leder till en hållbar utveckling. Alla vet att tomrummet efter Glenn Lundmark som ”varit Asfaltskolan” blir stort när Glenn går i pension - men med BUC behöver vi inte längre känna någon oro för vidare framdrift av Asfaltskolan, säger Mats Wendel, sekreterare i Svensk Beläggningsförening, i ett pressmeddelande.

Byggbranschens Utbildningscenter är en del av bransch- och arbetsgivarorganisationen Byggföretagen och levererar årligen cirka 700 utbildningar i olika format för både yrkesarbetare och tjänstemän. Asfaltskolan är kursverksamhet för branschen med cirka 20 kurstitlar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11