23948sdkhjf

SBUF belyser byggbranschens roll i klimatarbetet

Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond (SBUF) bjuder in till en kunskapskvart där hållbarhetsexperten Per Löfgren kommer att analysera hur byggsektorns forsknings- och utvecklingsprojekt bidrar till att uppnå klimatmålen.

SBUF, som är en privat finansiär av forskning och utveckling inom byggsektorn, har som mål att omsätta teoretisk forskning till praktisk handling. Varje år initieras omkring 120 SBUF-stödda projekt, och en betydande del av dessa har en direkt inverkan på branschens klimatomställning.

Per Löfgren, som har bakgrund inom management, affärsplanering och kvalitetsledning, är rådgivare till SBUF:s utskott och kansli. Under våren genomförde han en analys av de projektresultat som SBUF har finansierat.

SBUF är en viktig finansiär av branschens klimatomställning. Per Löfgren

Löfgren kommer att presentera sina insikter om hur dessa projekt bidrar till klimatberäkningar, anpassningar, cirkulära materialflöden, bättre materialval och ny kunskap inom klimatområdet.

Anneli Kouthoofd, VD för SBUF, kommer att vara moderator för mötet, som är 15 minuter långt. Efter presentationen ges det möjlighet för deltagarna att ställa frågor.

Mötet är öppet för alla som är intresserade av hållbart klimatarbete och kommer att äga rum den 11 oktober kl. 08.30.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125