23948sdkhjf

Peab tar sig an projekt för äldreomsorg i Orsa

Peab har undertecknat ett kontrakt med Orsa kommun för att uppföra ett nytt särskilt boende. Kontraktssumman för projektet uppgår till 337 miljoner svenska kronor.

Det nya boendet, som har fått namnet "Slipstenen", omfattar totalt 108 lägenheter. Av dessa är 18 avsedda för korttidsboende. Men det är inte bara inomhus som det kommer att hända saker. Utemiljön kommer också att få en ansiktslyftning.

Peab uppger att det bland annat kommer att ske en omledning och kulvertering av Skyttolabäcken, samt anläggning av en vattenspegel. Dessutom planeras byggnation av gång- och körytor samt parkeringsplatser.

Nils Staffansson, regionchef på Peab, uttryckte sin entusiasm över projektet.

– Det är mycket glädjande att vi fått uppdraget att bygga Orsas nya särskilda boende 'Slipstenen'. Vi ser fram emot att starta detta projekt som har fin arkitektur och spännande planlösningar."

Mikael Thalin, kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Orsa, ser också positivt på utvecklingen.

– Det känns bra att bygget äntligen kan starta och något som jag verkligen ser fram emot. Det här är en viktig och angelägen investering för äldreomsorgen i Orsa.

Enligt Peabs pressmeddelande är den planerade byggstarten satt till hösten 2023, och projektet förväntas vara klart för inflyttning tidigast under 2027. Orderanmälan för projektet kommer att ske i det tredje kvartalet 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078