23948sdkhjf

Byggbolag under lupp — förnekar brott vid skredet

Polis utreder skredet vid E6 i Bohuslän som grov allmänfarlig ödeläggelse och undersöker kopplingar till en närliggande byggarbetsplats.

Enligt polisen skulle arbetet och de sprängningar som skett där, i kombination med omfattande  mängder schaktmassor som flyttats, ha kunnat påverka jordmassornas rörelse.

Åsa Norberg äger Badhustorget Privatbostäder och Hammar Företagspark som exploaterar marken intill E6, och hon säger att inget gått fel till.

”Vår uppfattning är att vi byggt enligt bygglov och detaljplan. Då får väl utredningen visa något annat, om det skulle vara så”, säger hon till Aftonbladet.

Enligt uppgifter till tidningen har 50 000 kubikmeter schaktmassor felaktigt placerats bredvid E6 i samband med bygget.

Bilder från platsen visar att skredet startat från området vid företagsparken och sedan fortsatt ned över E6.

Enligt tidningen har företaget tillstånd att placera 30 000 kubikmeter schaktmassor i området närmast motorvägen. Exakt hur mycket som placerats vet dock inte Norberg.

”Det får vi undersöka. Eftersom man bara får belasta med en viss höjd – 2,5 meter på vissa delar och mer på andra delar – så har vi inte hunnit räkna ut det exakt”, säger hon.

Polisen utreder händelsen som grov allmänfarlig ödeläggelse.

”Det är en utredning som antagligen kommer att ta väldigt lång tid, med tanke på att vi är beroende av olika expertutlåtanden för att få klarhet i vad som har hänt”, säger polisens presstalesperson August Brandt till TT under söndagen.

Framtidens Bygg har utan framgång sökt Åsa Norberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047