23948sdkhjf

Ökat fokus på utbildning inom hållbart samhällsbyggande

Högskolan i Borås får ett stöd om 1,2 miljoner kronor från Gunnar Ivarsons Stiftelse för Hållbart Samhällsbyggande. Denna donation möjliggör en anställning av en adjungerad professor inom byggnadsteknologi.

Den senaste donationen från Gunnar Ivarssons stiftelse till Borås Högskola ska bidra till att stärka högskolans redan etablerade position inom just samhällsbyggnad.

– Med detta stöd från Gunnar Ivarsons Stiftelse för Hållbart Samhällsbyggande är vi rustade att möta de utmaningar och möjligheter som framtidens samhällsbyggnadsprojekt innebär, säger Kimmo Kurkinen, föreståndare för Centrum för hållbart byggande, i ett pressmeddelande.

På Borås högskola erbjuds i dagsläget tre grundutbildningar inom samhällsbyggnad. Dessutom bedrivs framgångsrik forskning inom byggnadsteknologi, konstruktionsteknik och återvinning av byggnadsmaterial.

För att koppla samman grundutbildningen med den bedrivna forskningen har arbetet med att utforma ett masterprogram inom resursåtervinning med inriktning på byggteknik pågått. Detta syftar till att återigen skapa en tydlig koppling mellan grund- och avancerad utbildning samt möjliggöra doktorandstudier inom forskningsområdet.

Den adjungerade professorn kommer att ha en central roll i att driva fram innovativa och hållbara lösningar och forma framtiden för samhällsbyggnad.

–Att vi som stiftelse kan bidra till att området förstärks med en adjungerad professor ser vi som otroligt kul och vi ser med stor glädje och förväntan fram mot resultatet som bland annat denna satsning kan ge. Det är också viktigt för oss att de studenter som utbildas vid skolan, precis som tidigare, fortsätter att vara välutbildade och väl förberedda för att arbeta i byggbranschen, säger Fredrik Johansson, ordförande för Gunnar Ivarsons Stiftelse för Hållbart Samhällsbyggande.

Om Gunnar Ivarsons Stiftelse för Hållbart Samhällsbyggande:

Grundaren Gunnar Ivarson har under merparten av sitt liv varit verksam i bygg- och fastighetsbranschen och även under många år deltagit i Ingenjörsinstitutionens arbete vid Högskolan i Borås. Detta intresse för hållbart samhällsbyggande har resulterat i donationer om sammanlagt 27 miljoner kronor. Stiftelsen är en viktig medfinansiär för Högskolan i Borås och har redan möjliggjort stora framsteg inom såväl forskning som utbildning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078