23948sdkhjf

Götenehus Bostad bygger 15 radhus i Jönköping

I Jönköpings stadsdel Samset ska Götenehus Bostad bygga 15 energieffektiva tvåplanshus. Trots en utmanande bostadsmarknad har 9 av de 15 husen redan sålts, vilket nu möjliggör byggstart.

I tisdags sattes spaden i marken av representanter från Jönköpings kommun, byggentreprenörer och Götenehus Bostad. Även husköpare var inbjudna för att delta vid det symboliska spadtaget. Till hösten 2024 kommer de första radhusen att vara inflyttningsklara.

Det nya kvarteret ligger på en höjd på Samset. Radhusen blir i två plan om 106 kvm med 4 och 5 rum och kök. Alla radhusen får ett eget förråd och en egen trädgård.

– Detta är etapp ett och vi planerar för ytterligare drygt 100 bostäder i området de kommande åren. Intresset är stort och det är riktigt kul att, i övrigt avvaktande bostadsmarknad, kunna starta ett nytt bostadsområde, säger Andreas Gustafsson, vd och koncernchef Götenehus Group.

Nu förbereds marken för att gjuta grunden till radhusen och i januari kommer de första husleveranserna.

– Vi tror på Jönköping som en expansiv stad och kommunens mål mot 200 000 invånare. Brf Idas sommaräng har ett svårslaget läge nära naturen med gångavstånd till både skola och förskola. Dessutom erbjuder vi just nu halva månadsavgiften i ett år för de sista bostäderna, säger Tobias Forslund, projektutvecklingschef på Götenehus Bostad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.459