23948sdkhjf

Bad facket om hjälp – misshandlades av chefen

När Byggnadsarbetaren Robert Sadowski fick för lite i lön sökte han hjälp av Byggnads. Men då misshandlades han av chefen.

Det är Byggnadsarbetaren som skriver om Robert, vars problem började efter att han reagerat mot att han bara fått en tredjedel av sin lön utbetald. Efter noll återkoppling från arbetsgivaren tog Robert i stället kontakt med facket, som skickade en betalningsuppmaning till företaget.

Dagen efter betalningsuppmaningen brusade chefen upp under ett möte. Han ska då ha tagit stryptag på Robert och slagit honom med både knytnävar och en flera kilo stor byggfläkt.

– Han blev arg för att jag hade sökt hjälp hos facket. Han skrek och hotade att han skulle döda mig, säger Robert till Byggnadsarbetaren.

Efter misshandeln uppsökte Robert sjukhus och blev sjukskriven i en och halv månad. Han har även polisanmält misshandeln och brottsutredning pågår.

Efter att Robert blivit sjukskriven har han fått höra av kollegor att chefen sagt att han ska döda Robert, och vid två tillfällen har däcken på hans bil blivit sönderskurna.

Vd:n för företaget, som ska vara den som utfört misshandeln, hävdar att Robert ljuger.

– Mer kan jag inte säga. Ärendet är under utredning och det har gått till en centralförhandling, säger vd:n till Byggnadsarbetaren och hänvisar till Byggföretagen.

Eftersom parterna inte var överens, träffades Byggnads och Byggföretagen i en central förhandling i slutet av september. Parterna har olika uppfattningar vad som skett och den centrala förhandlingen har nu skjutits upp till mitten av oktober.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109