23948sdkhjf

Wästbygg bygger logistikanläggning för 800 miljoner svenska kronor

Dotterbolaget Logistic Contractor bygger Ahlsells nya logistikanläggning i Norge. Ahlsell blir hyresgäst i anläggningen och har tecknat ett femtonårigt hyresavtal med en årshyra på cirka 80 miljoner norska kronor.

Anläggningen, som uppförs i Eidsvolls kommun norr om Oslo, är 62 000 kvadratmeter stor. Entreprenadvärdet uppgår till cirka 800 miljoner norska kronor, och inkluderas i Wästbygg Gruppens orderingång för fjärde kvartalet. Därutöver kommer Ahlsell att investera i ett omfattande automationssystem, som ska installeras i byggnaden.

– Affären med Ahlsell är ett utmärkt exempel på Logistic Contractors kärnverksamhet, där vi erbjuder våra kunder en helhetslösning med mark, utveckling och byggnation. Till följd av både Ahlsells och vår egen höga ambition på hållbarhetsområdet har vi tillsammans arbetat för att minska byggnadens klimatavtryck under såväl produktionstiden som driftsfasen. Vi planerar även för en solcellsanläggning, som kommer att producera minst lika mycket el per år som byggnaden använder, säger Espen B. Danielsen, landschef för Norge på Logistic Contractor.

Ahlsell kommer att disponera hela den tomt på 266 000 kvadratmeter i Eidsvoll som Logistic Contractor förvärvade 2022, vilket ger möjlighet för ytterligare utbyggnad i framtiden. Förberedelserna inför byggstart har påbörjats och anläggningen kommer att färdigställas under 2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11