23948sdkhjf

Broar byts ut på E4 vid Dragon Gate

Svevia har erhållit uppdraget från Trafikverket att byta ut två befintliga vägbroar vid trafikplats Mehedeby på E4, beläget mellan Gävle och Uppsala.

Svevia kommer ersätta två vägbroar som sträcker sig över länsväg 291, i närheten av landmärket Dragon Gate. Detta görs för att möta de ökande kraven på broarnas kapacitet, som nu ska uppgraderas till bärighetsklassen BK4, vilket innebär att de kommer att kunna bära fordon upp till 74 ton.

Projektet inleds denna månad, och arbetet beräknas vara slutfört under hösten 2024. 

Moritz Kolmar från Svevia uttalar sig om projektet.

– Tiden och en ständigt ökande trafikmängd gör att broarnas kapacitet behöver höjas till bärighetsklassen BK4.

Projektet inkluderar inte bara konstruktionen av de nya broarna utan även anläggning av en omledningsväg och rivning av de nuvarande broarna.

– Brokonstruktionerna kommer att byggas vid sidan om E4 på väg 291. När de är klara kommer E4 under 30 dagar att stängas av för rivning av de befintliga broarna, lansering av de nya broarna samt återställningsarbete.

Trots att E4 kommer att stängas av under en period, bedömer Svevia att detta inte kommer att ha en betydande inverkan på trafikflödet. Trafiken kommer istället att omdirigeras via trafikplatsens på- och avfartsramper. Däremot kommer trafiken på väg 291 att påverkas.

– Det gör vi för att skapa en trygg trafiksituation, men också för att vi ska få plats att jobba och för att ur ett arbetsmiljöperspektiv skapa en rimlig distans mellan vår arbetsplats och trafikmiljön.

Kontraktet för detta projekt är värt cirka 61 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078