23948sdkhjf

Sundsvallsbyggarna vinner ramavtal för 600 miljoner

Sundsvallsbyggarna har vunnit ett nytt ramavtal med sin tidigare uppdragsgivare Sundsvalls kommun. Upphandlingen omfattar såväl planerade som oplanerade byggnadsarbeten och avtalet löper över två år med möjlighet till ytterligare två års förlängning.

Sundsvalls kommun är en stor kund för Sundsvallsbyggarna från Rotundagruppen. Det förnyade förtroendet från kommunen i form av ytterligare ett ramavtal säkerställer sysselsättningen i företaget under flera år framåt. Kontraktsvärdet för hela avtalsperioden bedöms till omkring 600 miljoner kronor, fördelat på tre olika områden. 

Efter en tuff upphandling vann Sundsvallsbyggarna ett anbud som säkrade ett miljonkontrakt med Sundsvalls kommun.

– Vi har lagt mycket tid på upphandlingen och vårt anbud, eftersom Sundsvalls kommun är en viktig beställare för oss och ligger oss varmt om hjärtat. Vi är oerhört stolta över att ha fått det här förtroendet, säger Marcus Ericsson, vd för Sundsvallsbyggarna.

Upphandlingen från Sundsvalls kommun innehöll även högt satta hållbarhetskrav. Kommunen har som målsättning att bli en klimatneutral organisation år 2030, och samtliga företag i ramavtalet åtar sig att samverka för minskad klimatpåverkan.

– Hållbarhetstänket löper som en röd tråd genom uppdraget. Sundsvalls kommuns systematiska uppföljningar av hållbarhetskraven under avtalets gång ser vi endast som positivt, säger Marcus Ericsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096