23948sdkhjf

Första kvarteret i Nordrs projekt Veddestaden är redo för inflytt

Nu får de första boende sina nycklar till sina nya bostäder. År 2021 tog Nordr det första spadtaget tillsammans med Järfälla kommun för den stadsutveckling som ska förvandla Veddesta till en livfull stadsmiljö.

Nordrs kvarter Pionjären är den första pusselbiten i den nya stadsmiljön i Veddesta.

– Det här är början på en helt ny era för gamla Veddesta centrum och det intilliggande industriområdet. Jag vill säga varmt välkommen till våra nya invånare som idag flyttar in allra först i kvarter Pionjären. En ny stadsmiljö ska växa fram i detta expansiva och händelserika område under de kommande tio åren, säger Eva Ullberg, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla kommun.

Kvarteret Pionjären har ett fint läge vid Veddestabäcken, nära grönområden och gångavstånd till bra kommunikationer vid Barkarby station. Inflyttningarna kommer att ske löpande allteftersom bostäderna färdigställs. Till sommaren 2024 beräknas kvarteret stå helt klart och samtliga 167 bostäder vara inflyttade.

– Det är alltid ett stort ögonblick när vi får leverera ett nytt hem till någon. Den här gången känns det lite extra stort, eftersom det också är starten på en stor omvandling, säger Nordrs projektledningschef Marcus Tärnåsen.

Nordrs projekt Veddestaden, där kvarteret Pionjären är först ut, rymmer totalt sju kvarter med 1 200 bostäder, en förskola och kommersiella lokaler. Redan i början av nästa år är det dags för nästa steg i utvecklingen då Nordrs samarbetspartner Reliwe byggstartar nästa kvarter med 300 bostäder.

– Projektet har fått ett fint mottagande på marknaden och vi tror starkt på den här delen av Järfälla. Här kan vi skapa en egen stadsdel med distinkt karaktär och sammanhållen arkitektur. En småstad, fast med allt storstaden kan erbjuda inom räckhåll, säger Marcus Tärnåsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08