23948sdkhjf

Veidekke uppgraderar kraftvärmeverk åt Göteborg Energi

Byggbolaget Veidekke har fått i uppdrag att uppgradera Rya kraftvärmeverk åt Göteborg Energi. Projektet går nu in i en projekteringsfas inför byggstart och beräknas vara färdigställt i mitten av 2026.

Göteborg Energi ska uppföra biobränsleeldad ångpanna som ska sammankopplas med det befintliga kraftvärmeverket i Ryahamnen på Hisingen i Göteborg. I Veidekkes uppdrag kommer det ingå markarbeten, grundläggning samt betongarbeten för pannbyggnad och yttre bränslehantering med tillhörande arbeten.

Rya kraftvärmeverk spelar en viktig roll för Sveriges elförsörjning. Genom att integrera den nya pannan med vår befintliga anläggning får vi en stor flexibilitet, inte minst vad gäller bränslen. Med den nya anläggningen på plats kan vårt system hantera nästan alla bränslen på marknaden, vilket är en trygghet för Göteborg och göteborgarna, säger Per-Anders Gustafsson, VD för Göteborg Energi.

År 2020 vässade Göteborg Energi klimatambitionerna och beslutade att all fjärrvärme senast vid utgången av 2025 ska baseras på förnybara och återvunna källor. En ny biobränsleeldad ångpanna på Ryaområdet är den viktigaste åtgärden för att nå målet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078