23948sdkhjf

NCC bygger 34 lägenheter för HSB i Göteborg

Tillsammans med HSB i Göteborg ska NCC bygga bostadsrätter i det naturnära området Nya Hovås. Ordervärdet uppgår till cirka 85 miljoner kronor.

NCC:s uppdrag är att bygga 34 lägenheter som bildar HSB- bostadsrättsföreningen Fotografen. Lägenheterna är i varierande storlekar från 1 till 4 rum och kök. I uppdraget ingår även utemiljöer, garage med parkeringsplatser där samtliga platser har elbilsladdning och gemensamhetslokal med övernattningsmöjlighet. Huset formas som ett plustecken för att maximera ljuset in i bostäderna med stora balkonger i flera väderstreck.

– Vi är glada att få fortsätta det goda samarbetet med HSB då vi nu har fått i uppdrag att uppföra bostadsrättsföreningen Fotografen. Vi har tidigare bland annat byggt bostadsrättsföreningen Sannaparken och bostadsrättsföreningen Spanjoletten för HSB Göteborg, säger Petra Ahlström, affärschef NCC Building Sweden.

Huset uppförs enligt certifieringen Miljöbyggnad Silver som bland annat innebär höga krav på låg energiförbrukning, ventilation och materialval. För att minska klimatpåverkan kommer husets stomme att bestå av klimatförbättrad betong. Detta innebär att koldioxidutsläppet från betongen reduceras med 10 procent. Fastigheten förses även med solhybridsystem som består av en kombination av solel och solvärme. Den nya tekniken ökar verkningsgraden med cirka 20 procent.

Projektet beräknas stå klart under 2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094