23948sdkhjf

"Våra första två kvartal har aldrig haft så låga utsläpp"

Hållbarhetschefen på Swecon pekar på vädrets ökande roll i samhällets samtal och föreslår hur företaget och dess kunder kan agera för att göra en hållbar skillnad.

Helena Storsten, hållbarhetschef på Swecon, tar upp en tankeväckande fråga: är väder bara ett ämne för småprat eller kan det fungera som en katalysator för innovation och förändring? Enligt Storsten blir vi allt mer bekymrade över vädrets påverkan, inte minst de extrema klimatförhållandena som lantbrukare och andra har kämpat med under senaste tiden.

Världsnaturfonden (WWF) lyfter att de val vi gör nu kommer att påverka framtida generationer. Kostnaderna för förnybar energi, som solceller och vindkraft, har enligt WWF sjunkit och blivit konkurrensmässigt fördelaktiga jämfört med fossila alternativ. Detta understryker Storsten och nämner att tillgången till klimatåtgärder är bättre än någonsin.

En iakttagelse som Helena Storsten delar med sig av kommer från en studie utförd av Potsdaminstitutet, ett tyskt statligt finansierat forskningsinstitut. Studien visar att närvaron av solpaneler i ett område är en starkt påverkande faktor för andra hushåll att också installera solpaneler.

Swecon uppger att man under det senaste året lagt extra fokus på att minska sina direkta utsläpp. Serviceteknikerna har valt att tanka bränslet HVO100, och företaget har påbörjat etableringen av laddstolpar för elektrifierade fordon. Dessa åtgärder har enligt Storsten bidragit till att Swecons utsläpp de första två kvartalen har varit rekordlåga. Dock understryker hon att det fortfarande är en lång väg kvar i företagets hållbarhetsresa.

Vi är långt ifrån färdiga med vår hållbarhetsresa. Att sprida goda exempel och inspirera andra är en viktig del av hållbarhetsarbetet.

För att fortsätta på denna utveckling poängterar Storsten vikten av samarbete över bolagsgränser och politiska satsningar.

– Jag ser fram emot en höst där vi skapar visioner och tar stora och modiga kliv mot det samhälle vi vill se i framtiden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109