23948sdkhjf

NCC renoverar och bygger om Peterslundsskolan i Oxelösund

På uppdrag av Oxelösunds kommun ska NCC renovera och bygga om Peterslundsskolan i Oxelösund. Ordervärdet landar på cirka 120 miljoner kronor.

Peterslundsskolan ska renoveras och byggas om till mer ändamålsenliga och moderna lokaler med plats för 450 elever. Projekteringen av bygget som pågått sedan i våras går nu in i produktionsfasen. Peterslundsskolan består av grundskola, träningsskola och fritidshem, en stor skolgård samt bollplaner och multiplaner om totalt cirka 5 000 kvadratmeter. Skolan är i två plan inklusive källare och skyddsrum, 14 klassrum, studiehallar, slöjdsalar, bibliotek och idrottshall.

­– Vi har under flera års tid haft ett lyckat samarbete med Oxelösunds kommun. Vi är glada och stolta över att få fortsätta samarbetet och skapa attraktiva lärmiljöer både för nuvarande och kommande Oxelösundare, sägerSagvan Abdulsatar, produktionschef NCC Building Sweden.

NCC har noga undersökt möjligheterna för återbruk av den befintliga skolans material och kommer bland annat återanvända fönster, tegel och viss inredning för att minska klimatpåverkan i projektet. Renoveringen innebär att byggnadens energibehov sänks vilket resulterar i lägre miljöpåverkan och driftskostnader för fastigheten.

­Byggstart inleddes under tredje kvartalet 2023 och beräknas vara klart under fjärde kvartalet 2024.

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094