23948sdkhjf

Peab bygger vattenreningsverk i Ålesund

Peab har fått uppdraget att bygga Fremmerholens nya vattenreningsverk i Ålesund. Beställare är Ålesunds kommun och kontraktssumman uppgår till 202 miljoner norska kronor.

Ålesunds kommun har idag ett vattenreningsverk som levererar rent vatten till omkring 70 000 invånare. Det nya vattenreningsverket kommer att vara viktigt för att säkerställa tillgången till rent dricksvatten för Ålesund och omgivande kommuner. I uppdraget ingår byggnation av en processanläggning, vattenreningsanläggning samt en pumpstation i två våningar. Peab ansvarar även för markarbeten och VVS-installationer.

Eftersom delar av exploateringen sker vid en dricksvattentäkt ställs mycket höga miljökrav. Bland de åtgärder som planeras finns fossilfria byggarbetsplatser och arbetet kommer till stor del att utföras av Peabs egna yrkesarbetare.

– Vi är stolta över att bidra till att säkerställa en tillförlitlig vattenförsörjning till invånarna i området. Peab ska leverera högkvalitativ infrastruktur som ska serva lokalsamhället under många år framöver. Vi ser fram emot att arbeta nära kommunen för att genomföra projektet på ett effektivt, säkert och hållbart sätt, säger Kjetil Nordang, regionchef Peab Norge.

Byggstart sker i oktober 2023 och anläggningen beräknas vara i drift från hösten 2026.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078