23948sdkhjf

Bolist släpper ledarskapsprogram

Bolist tar ett steg vidare för att ytterligare utveckla och utbilda sin personal, och därmed säkra återväxt och lönsamhet. 

Intresset för det nya återväxtprogrammet har varit stort.  Utbildningen, som är indelad på tre block fördelat på ekonomi, ledarskap och organisation, genomfördes för första gången igår och deltagarna var fyllda med energi och förväntan.

–För mig blir utbildningen Framtidens ledare ett viktigt steg i min fortsatta karriär. Jag kan fördjupa min kompetens bland annat inom mitt ledarskap, något som jag vill ta med mig hem till min butik. Jag hoppas kunna omvandla det till en ökad försäljning och en bättre och starkare grupp, säger Anton Bagge, Bolist Bagge Bygg i Jokkmokk.

För Bolist är denna satsning en viktig del i kedjans strategi. Som Sveriges närmaste byggvaruhus finns BOLIST på drygt 170 platser över hela Sverige, från norr till söder, företrädelsevis på mindre orter. Kedjan ser återväxten av ledare som ett naturligt steg för att kunna säkerställa driften inför kommande generationsväxlingar och nyetableringar.

–Bolist vill fortsätta växa som kedja. Vi behöver inte bara säkerställa kommande generationsväxlingar utan även bygga upp en bredd av kompetens som gör att vi kan fortsätta vår satsning med nya butiker på platser där vi inte finns idag. En viktig del i vårt kunderbjudande är just den lokala förankringen på orten och därför vill vi ta ett ansvar för medarbetare som är duktiga och vill växa. Utbildningen erbjuder en fantastisk karriärsutveckling inom Bolist, säger Magnus Hemmingberg, Kedjechef. 

Återväxtprogrammet är ett samarbete tillsammans med GlobePlus och genomförs en gång per år. Till varje år är det ett begränsat antal platser för att varje enskild deltagare ska kunna ges maximalt med tid.

–Att säkra långsiktig tillväxt och lönsamhet med ett Ledarprogram fokuserat på affärskompetens och affärsledarskap är riktigt smart av Bolist. Ett sådant program skapar både kontinuitet och möjlighet till nytänkande. Vi på GlobePlus Consulting är glada att stötta och leda deltagarna framåt, med vår erfarenhet och pedagogik skapar vi bästa möjligheterna till ett lyckat program med effektiva resultat, säger Henrik Lindgren, Senior Partner på GloblePlus.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062