23948sdkhjf

Fasadgruppen förvärvar byggställningsföretag

Fasadgruppen växer inom byggnadsställning och väderskydd genom uppköp  av Surface Byggställningar.

Surface bildades 2019 genom en sammanslagning av tre ställningsbolag. Bolaget är idag en totalleverantör av byggnadsställningar och väderskydd med fem lokalavdelningar i Jönköping, Trollhättan, Skara, Örebro och Västerås. Från att inledningsvis ha riktat in sig på kunder inom bygg och renovering har Surface under de senaste åren diversifierat sig mot industrisektorn, som idag står för cirka en tredjedel av omsättningen. Bland kunderna finns även solcellsleverantörer. Som ett led i att bygga en professionell och hållbar ställningsaktör är verksamheten sedan 2021 ISO-certifierad inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Surface har 69 heltidsanställda och omsatte cirka 114 miljoner svenska kronor under verksamhetsåret 2022.

–Vi har med stort intresse följt Surfaces framväxt till en stor och professionell aktör inom byggnadsställning, och är glada att få välkomna dem till Fasadgruppen. Genom Surface stärker vi vårt erbjudande med en ny nisch i sydvästra och mellersta Sverige, samtidigt som vi får en helt ny geografisk närvaro i Jönköping, Trollhättan och Skara. Vi ser stora möjligheter att skapa gemensamma värden med våra befintliga dotterbolag, säger Johan Claesson, affärsområdeschef för Fasadgruppen SydVäst.

–Surfaces ambition har alltid varit att vara den bästa samarbetspartnern med säkerheten i fokus, och som del av Fasadgruppen får vi en ny och större kontext att verka i. Vi har jobbat med några av dotterbolagen inom gruppen tidigare och ser stor potential att vidareutveckla våra samarbeten framåt, säger Nicklas Hassel, vd för Surface.

Fasadgruppen finansierar förvärvet med egen kassa och tillgängliga kreditfaciliteter. Tillträde av Surface förväntas ske i oktober 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125