23948sdkhjf

Länssjukhuset Ryhov i Jönköping rustas upp

NCC moderniserar Länssjukhuset Ryhov i Jönköping genom omfattande renovering och ombyggnation. Affären har ett ordervärde på cirka 220 miljoner kronor.

Uppdraget är det första av tre oberoende delprojekt som ingår i projekt Akutspåret. I detta delprojekt ska NCC bygga om vårdavdelningar för att skapa enkelrum med egen wc och dusch, bygga en integrerad rehabiliteringsverksamhet och installera nya tekniska system för hela byggnaden. I uppdraget ingår även renovering av mottagning, dagsjukvård och rehabilitering för stroke- och neurologisk vård.

­– Region Jönköpings samverkansavtal för Akutspåret med NCC har genom ett bra samarbete mynnat ut i en beställning av det första delprojektet för Länssjukhuset Ryhov. Detta samarbete skapar goda förutsättningar för kommande etapper inom samarbetsavtalet, säger Thomas Svärd, byggprojektchef Regionfastigheter Jönköping, i ett pressmeddelande.

Sjukhusbyggnationer ställer höga krav på moderna och tekniska lösningar som ska fungera över tid. NCC har gedigen erfarenhet av både nybyggnation och om- och tillbyggnad av befintliga vårdbyggnader. NCC har sedan lång tid varit engagerade i flera sjukhusprojekt i bland annat Västerås, Eskilstuna, Gävle och Nyköping. Länssjukhuset Ryhov byggdes 1980 till1988 av ABV, SIAB och Skanska i konsortium. ABV och SIAB är idag en del av NCC. Under 2018 till 2020 genomförde NCC en utbyggnad och modernisering av sjukhuset.

­– Det är verkligen roligt att få sätta i gång att bygga framtidens vård tillsammans med regionen på Länssjukhuset Ryhov. Som Sveriges största sjukhusbyggare med många specialister och en lång erfarenhet från andra sjukhus är vi övertygade om att vi kan säkerställa att resultatet möter framtidens vårdbehov, säger Andreas Saltin, affärschef NCC Building Sweden, i ett pressmeddelnade.

Byggstart planeras till fjärde kvartalet 2023 och beräknas vara klart fjärde kvartalet 2025.

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094