23948sdkhjf

Konkurrensverket godkänner Nordrs förvärv av Folkhem

Konkurrensverket godkänner Nordrs förvärv av Rikshems aktier i Folkhem. Därmed blir Nordr ensam ägare till Folkhem, som nu planerar för geografisk expansion.

Uppgörelsen mellan Nordr och Rikshem kommunicerades i slutet av september. Då aviserade Nordr sina planer att växla upp Folkhems närvaro på sina huvudmarknader i Sverige och Norge.

Samtidigt kommunicerade Rikshem sin ambition att fortsatt utveckla hyres- och samhällsfastigheter. Genom Konkurrensverkets klartecken tillträder nu Nordr samtliga aktier i Folkhem.

– Vi välkomnar utslaget och gläds åt att vi nu kan fortsätta som planerat. Vi ser ett stort och växande intresse för hållbara flerbostadshus i trä och ökad efterfrågan på det som Folkhem kan erbjuda i expertis inom trähusbyggande och ambitioner gällande arkitektur på alla våra marknader, säger Nordr Sveriges VD Biljana Pehrsson.

Nordr verkar i de växande storstadsregionerna i Sverige och Norge: Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo, Trondheim, Stavanger och Bergen. Folkhem har över 1 600 byggrätter i Stockholm, Sundbyberg och Uppsala som ska realiseras de kommande åren. Parallellt planeras nya markförvärv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125