23948sdkhjf

Här är delen av byggsektorn som går fortsatt bra

Till skillnad från övriga byggbranschen är VVS-företag i Sverige är fortsatt positiva, det visar Säker Vatten-barometern i oktober. 59 procent av företagen som svarade på undersökning anser att det ekonomiska nuläget är bra eller mycket bra.

Barometern visar också att företagens orderingång är fortsatt bra. Hälften av företagen säger att det är bra, eller mycket bra, medan en fjärdedel uppger att det varken är bra eller dåligt, vilket är liknande siffror som i mars. Däremot märks en skillnad i vilken typ av arbeten som företagen utför i oktober, i jämförelse med för ett halvår sedan. Nybyggnation har minskat från 25% till 18%, medan renovering och återställande av skador ligger kvar på samma procent som tidigare, 54 respektive 10 procent.

På frågan vad som oroar företagen mest, toppar minskad orderingång (32 %) följt av höga materialpriser (27 %) och oroligheter i omvärlden (22 %). Totalt svarade 228 företag på enkäten i oktober.

- Vi på Gustafssons rör känner igen oss väl i resultatet. Flera nybyggen har skjutits upp eller stannat av, medan renoveringar fortsätter enligt plan. VVS-branschen kommer säkert att känna av konjunkturnedgången framöver, men det går inte att skjuta upp renoveringar av gamla ledningar hur länge som helst, och vattenskador måste åtgärdas direkt oavsett hur konjunkturen ser ut för tillfället, säger Liselott Gustafsson, ordförande i Säker Vatten och delägare i Gustafssons rör med verksamheter i Umeå och Sundsvall.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141