23948sdkhjf

De hakar på hållbarhetssatsning - ska bygga kolsyreanläggning

Carlsberg gör som Spendrups och investerar i en anläggning för återvinning av kolsyra. Anläggningen ska byggas vid bryggeriet i Falkenberg.

Nyligen blev det klart att Spendrups bygger en anläggning för 23 miljoner kronor för att kunna återvinna kolsyra, nu följer Carlsbergs Sverige efter. I Carlsbergs fall byggs kolsyreåtervinningsanläggningen vid bryggeriet i Falkenberg och ska användas för öl, läsk och vatten. Produktionen beräknas vara i gång i slutet av 2024.

Carlsberg Sverige presenterar i ett pressmeddelande sin kolsyresatsning som nästa steg i linje med företagets hållbarhetsprogram, Together Towards Zero and Beyond.

– Att tänka cirkulärt och ta tillvara på restprodukter är naturligt för oss. Genom att återvinna, processa och rena koldioxiden från fermenteringen, skapar vi ny kolsyra för våra drycker. Detta innebär att vi sparar på våra resurser och miljön, samtidigt som vi även minskar inköpen av koldioxid i framtiden. Det är glädjande och ett steg framåt i vårt arbete, säger Mikhail Zaripov, utilities manager, Carlsberg Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095