23948sdkhjf

Veidekkes vinst över förväntan — men 60 anställda får gå

I Veidekkes kvartalsrapport framgår ett resultat före skatt som är högre än väntat. Men orderingången rasade och 60 anställda i Sverige får sluta.

Veidekke redovisar en omsättning i linje med förväntat under tredje kvartalet. Omsättningen under kvartalet uppgick till 10,4 miljarder norska kronor, en ökning på 9 % jämfört med 9,6 miljarder norska kronor under tredje kvartalet 2022. Det var Bygg Norge, Bygg Sverige och Infrastruktur Sverige som stod för ökningen.

– Veidekke har bibehållit en stabil lönsamhet trots en ständigt mer krävande marknad och ökade både omsättning och resultat i tredje kvartalet, säger koncernchef Jimmy Bengtsson.

Resultatet före skatt var 601 miljoner norska kronor, vilket är högre än väntat. Däremot rasade orderingången.

Orderingången under kvartalet utgjorde 5,0 miljarder norska kronor, jämfört med 7,6 miljarder norska kronor under tredje kvartalet 2022. Vid utgången av kvartalet utgjorde orderreserven 40,7 miljarder norska kronor, en nedgång på 2 % från årsskiftet och 7 % från samma period föregående år. Ungefär 66 % av orderreserven kommer till omsättning i de nästa tolv månaderna.

– Det är stor variation i marknaden mellan de olika geografierna och segmenten vi verkar inom. Marknadsnedgången har länge varit tydlig i det svenska bostadssegmentet och i fjärde kvartalet genomför vi därför en större organisationsanpassning som innefattar en neddragning av 60 st anställda i Sverige, säger Bengtsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094