23948sdkhjf

Folkhem bygger söderorts första massivträhus

Nu förstärks Folkhems markportfölj ytterligare. Precis i anslutning till Nackareservatet i Stockholm ska 60 bostadsrätter i massivträ uppföras.

Genom att förvärva fastigheten Jordbruksministern 3 får Folkhem nu chansen att skapa ett unikt projekt i söderort. Anna Evast Öberg, operativ chef för Folkhem, säger att Jordbruksministern är ett drömprojekt för Folkhem och att de nu tar chansen att bygga söderorts första hus i massivträ.

Totalt innehåller projektet cirka 60 bostadsrätter i ett nytt hus med 5 våningar.

Projektet ritas av den prisbelönta arkitekten Carmen Izquierdo och alla lägenheter kommer ha uteplatser eller balkonger. Säljstart sker i juni 2024.

Med våra höga arkitektoniska ambitioner kommer vi skapa ett fint exempel på modern träarkitektur som kommer kunna bli en ny signaturbyggnad i Bagarmossen. Vi tror att det här är ett hus som många stockholmare kommer vilja flytta till. Anna Ervast Öberg, operativ chef för Folkhem

Köpet sker i samband med Nordrs utköp av Folkhem från Rikshem. Som en del av affären förvärvar Folkhem projektet Jordbruksministern 3 i Bagarmossen av Rikshem. De båda har utvecklat detaljplanen i samverkan, men nu drivs genomförandet vidare av Folkhem.

Anna Evast Öberg presenterade nyheten under tisdagen på Stora Trähus 2023, där hon också pratade om vikten av att använda rätt material på rätt plats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.098