23948sdkhjf

Arkitektur i fokus när BRA bygger nytt huvudkontor

BRA bygger nytt huvudkontor vid Röda Sten i Göteborg, färdigställande planeras under hösten 2024.

På Banehagsgatan vid Röda Sten i Göteborg har bygget av BRA-koncernens nya huvudkontor påbörjats – ett unikt projekt där BRA får möjligheten att bygga i egenregi för eget bruk. Projektet omfattar kontor i fyra plan med en totalarea på omkring 2000 kvm, arkitekturen står Arkitektbyrån Design för.

Arkitekturen och materialvalen på byggnaden är noggrant utformade för att harmonisera med den omgivande miljön och smälta in i landskapet. Tomten är belägen intill Älvsborgsbrons södra fäste, vilket ger en utsikt över Göta Älvs inlopp, och i direkt närhet till kontoret finns även natursköna promenadstråk.

- Vårt nya huvudkontor kommer att bli en byggnad med hög arkitektonisk kvalitet, som inte bara symboliserar BRA:s kreativitet och kompetens, utan också en inspirerande plats för gemenskap och samarbete, säger Magnus Riemer, Koncernchef på BRA AB.

Byggnaden präglas av unika detaljlösningar. Byggnadens huvudvolym är svept i mustigt rödbrunt tegel och sätts därmed i dialog med det intilliggande Sockerbrukets brokiga bebyggelse. En utskjutande glasdel bryter skarpt av och ger byggnaden ett modigt och samtida utseende, med stark anknytning till läget.

Arbetet påbörjades i augusti 2023 och förväntas vara färdigställt under hösten 2024, då BRA flyttar från sitt nuvarande huvudkontor i Mölndal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078