23948sdkhjf

Ny rutin när NCC och Strängbetong fördjupar samarbetet

Ett nytt samarbetsavtal mellan NCC och Strängbetong innebär att klimatförbättrade betongelement alltid ska offereras som ett alternativ i kommande byggprojekt.

NCC förjupar samarbetet med Stängbetong och det nya avtalet omfattar Strängbetongs Green Spine Line-produkter håldäck, sandwichväggar, halvsandwichväggar och massivväggar.

– Tillsammans med NCC kan vi nu minska klimatavtrycket av nybyggnation tack vare våra klimatförbättrade Green Spine Line-produkter. Vår förhoppning är att det här initiativet kommer att driva hela branschen att använda produkter med ett lägre klimatavtryck, säger Stefan Ohlsson, VD Strängbetong.

NCC och Strängbetong har också kommit överens om att utöka samarbetet kring att utveckla klimatförbättrade produkter. Ambitionen är att hitta nya innovativa och kostnadseffektiva sätt att minska klimatpåverkan från betongelement och stommar.

– Strängbetong och NCC har arbetat tillsammans i flertalet projekt under det senaste decenniet och det finns stora möjligheten att minska koldioxidutsläppen från prefabricerade betongprodukter med minst 20 % vid användandet av Strängbetongs Green Spine Line- produkter, säger Dick Sjölund, Category Manager NCC.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.297