23948sdkhjf

Efter turerna – JM tar över byggrätten från Bonava

I början av 2023 köpte Sollentuna kommun tillbaka de fastigheter vid Väsjö torg som Bonava förvärvat genom en markanvisning 2021. Nu står det klart att JM AB tar över byggrätten för kvarteren.

Bakgrunden till återköpet var att Bonava inte hade möjlighet att påbörja produktionen av de planerade hyresrätterna enligt överenskommen tidplan. Sollentuna kommun fick därmed möjlighet att sälja det aktuella kvarteret till annan aktör.

I måndags godkände kommunen markförsäljningen och det stod klart att det blir JM som ska bygga cirka 150 hyresrättslägenheter vid Väsjö torg.

Sollentuna kommun skriver i ett pressmeddelande att en viktig anledning till att avtalet sluts med JM är att företaget kan starta produktion redan under första kvartalet 2025 och erbjuda inflyttning under 2026.

– JM är ett välkänt och stabilt bolag med egen produktion. Bolaget har tidigare visat intresse för Väsjön genom att de varit med i tävlingen för Väsjö torgs etapp 2. Genom att välja JM är en produktionsstart i närtid möjligt, vilket kommer att ha en mycket positiv effekt på Väsjö torgs utveckling framöver, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i kommunstyrelsens mark- och exploateringsutskott.

Kvarteret kommer att innehålla cirka 150 bostäder i form av hyresrätter och omfatta minst 10 000 kvm ljus BTA.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078