23948sdkhjf

Byggnads sympatistrejkar mot Tesla

Byggnads är ett av flera fackförbund har meddelat att de inför sympatiåtgärder för IF Metalls strejk mot Tesla. Detta för att biltillverkaren inte vill teckna kollektivavtal i Sverige.

Sedan IF Metalls strejk mot Tesla trädde i kraft 27 oktober har flera andra fackförbund anslutit sig med sympatiåtgärder. Nu ansluter sig även Byggnads till den pågående konflikten. Sympatiåtgärderna träder i kraft 28 november klockan 6.00.

– För Byggnads är det självklart att stödja IF Metall i den här frågan. Vi kan aldrig acceptera att vissa företag anser sig stå över det system som garanterar både villkoren för de anställda och konkurrensneutralitet mellan företagen. Det hela är väldigt enkelt, i Sverige kör vi med kollektivavtal, säger Johan Lindholm, förbundsordförande på Byggnads, i en kommentar.

Enligt fackförbundet omfattar sympatiåtgärden vägran att utföra om- och nybyggnation samt reparations- och servicearbeten av företag som är bundna av Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl, Byggavtalet, Entreprenadmaskinavtalet, Glasmästeriavtalet eller Plåt- och Ventilationsavtalet, till TM Sweden AB, Teslas serviceverkstäder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.391