23948sdkhjf

Nystartat techbolag hjälper byggaktörer digitalisera

Från år 2024 krävs digital rapportering av miljö- och projektdata inom bygg- och anläggningssektorn i enlighet med BEAst Supply-standarden. Det nystartade techbolaget evoByld vill stötta byggaktörer i det växande digitaliseringsbehov som råder inom branschen.

Fler rapporteringsdirektiv står runt hörnet, bland annat från Trafikverket  och ledande huvudentreprenörer för att uppnå Agenda 2030-målet om klimatneutral infrastruktur senast 2040. Det nystartade techbolaget evoByld vill underlätta i den omställningen som nu behöver ske. Nu ansluter evoBylds första kunder, Kjellmans Entreprenad och Åkericentralen i Alingsås.

BEAst Supply erbjuder fördelar såsom bättre projektekonomi, effektivare fakturahantering och förbättrade leveransplaner, men branschens ojämna digitaliseringsadoption har hindrat många från att profitera på dessa möjligheter.

– Vi på evoByld anser att alla dessa företag, oavsett storlek och förkunskap, ska rustas med rätt överlevnadsförutsättningar samt förtjänar samma möjlighet att dra nytta av fördelarna som digitalisering innebär, säger Nick Hercberg, medgrundare och vd på evoByld.

Under året har det rapporterats att digitaliseringen inom byggbranschen accelererar till följd av både lågkonjunktur och tilltagande myndighetskrav. Men det krävs branschanpassade systemstöd som hanterar kraven på digital rapportering betonar Lars Kalmo, förtroendevald till branschorganisationen Sveriges Åkeriföretag samt vd på Åkericentralen i Alingsås.

– Vi var väl medvetna om den utmaning som evoByld nu utvecklar en lösning på. Det är många aktörer i branschen som inte vet hur de ska gå till väga för att ställa om. Därför behövs användarvänliga stöd som inte kräver stora investeringar från respektive aktör, säger Lars Kalmo, vd på Åkericentralen i Alingsås AB.

evoByld är ett mjukvaruföretag som möjliggör automatisk, digital kommunikation mellan beställare och leverantör i bygg-och anläggningsbranschen. De hanterar bland annat beställarkrav på digital rapportering av miljödata, avfallsdata, digitala fakturaunderlag samt fakturor för att företag enkelt ska nå fullständig regelefterlevnad inför kommande myndighetskrav.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112