23948sdkhjf

K-System rekryterar nyckelperson inom träkonstruktion

K-System, ett av bolagen inom Peab Byggsystem, breddar nu sitt erbjudande genom att rekrytera nyckelpersoner med kompetens inom bland annat träkonstruktion. En av specialisterna är Mariya Masheva.

Mariya Masheva kliver in som specialist på K-Systems kontor i Göteborg senare i höst. Förstärkningen innebär att K-System även kan erbjuda konstruktionstjänster för hybridstommar.

– Jag har jobbat med alla material och ser fram emot att komma närmare byggprocessen för att kunna optimera den bärande konstruktionen, säger hon.

Mariya Masheva kommer närmast från Härlanda Byggteknik Konstruktion AB och börjar på K-System i slutet av november. I bagaget finns flera priser från tävlingar i specialintresset matematik.

– Med Mariya i teamet kan vi utveckla våra externa affärer med bland annat hybridstommar, säger Jan Lövgren, vd på K-System. Det finns ett växande intresse för konstruktioner med en kombination av trä och betong, men hybrider kan också gälla stål och trä.

K-System startades av Peab Byggsystem för två år sedan för att säkra den verksamhetskritiska konstruktionskompetensen inom bolagsgruppen. Det nya bolaget fick en bra start och nu fortsätter den positiva utvecklingen genom en satsning på nya affärsområden.

Grunden i upplägget inom bolagsgruppen har varit att K-System servar både Byggelement och Smidmek med tillverkningsritningar och handlingar för hela stomkonstruktioner. Byggelement tillverkar prefabricerade betongelement och Smidmek utför stomentreprenader. Med nyckelpersoner på plats planeras nu för en ökad andel externa uppdrag och Jan Lövgren är optimistisk:

– Vi har väldigt bra beläggning trots de svårare tiderna och jag är otroligt nöjd med rekryteringen av Mariya Masheva. Jag känner att vår satsning på ett breddat erbjudande är helt rätt.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093