23948sdkhjf

NCC bygger ut sjukhus – ordervärde på 430 miljoner kronor

NCC inleder ett samarbete med Region Gävleborg som avser om- och tillbyggnation av entréhuset på Gävle sjukhus. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 430 miljoner kronor.

Sjukhusen i Hudiksvall och Gävle ska moderniseras, hela projektet går under samlingsnamnet Framtidsbygget. Nu inleds om- och tillbyggnationen av entréhuset på Gävle sjukhus. Projektet blir det första byggprojektet för Framtidsbygget i Gävle.

– Det är riktigt kul att vi kommer igång med bygget nu. Det här är en viktig investering i moderna lokaler som bidrar till en god arbetsmiljö för våra medarbetare och en trygg och säker miljö för våra patienter, säger John Dahlgren, byggprojektchef Gästrikland, Region Gävleborg.

Uppdraget omfattar nybyggnation av sex våningar på befintligt hus samt en helikopterplatta på taket. Om- och tillbyggnaden av entréhuset ska göra lokalerna mer flexibla och bättre anpassade till modern sjukvård och framtida teknikutveckling. Dessutom förbättras förutsättningarna för transport till och från sjukhuset genom den nya helikopterplattan. Huset byggs för att uppfylla kraven för Miljöbyggnad Silver.

Arbetet inleds omgående och väntas vara färdigställt sommaren 2026. Sjukhuset ska vara i full drift under byggarbetet. Uppdraget om cirka 430 miljoner kronor orderregistreras i fjärde kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Sweden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094