23948sdkhjf

Byggmaterial från återvinningscentral säljs i Beijers butik

Uppsala Vatten startar i veckan upp återbruk av byggvaror i samarbete med Beijer byggmaterial. Materialet kommer att samlas in på en återvinningscentralen i Uppsala och säljas till rabatterat pris i Beijers butik i staden.

I ett pilotprojekt ska nu byggmaterial samlas in på återvinningscentralen i Fyrislund i Uppsala, för att sedan säljas under samma tak som nya byggvaror i Beijer byggmaterials butik.

– Förhoppningen är att det här samarbetet med Beijer bygg ska resultera i en ökad grad av återbruk när det kommer till byggvaror och byggmaterial. Det är ett område där återbrukstänket fortfarande är i sin linda, så det finns stor potential och vi hoppas på ett positivt resultat, säger Tobias Linnesköld, sektionschef för återvinningscentralerna på Uppsala Vatten.

Förhoppningen är att utöka projektet med insamling på fler av Uppsala Vattens återvinningscentraler.

– Mycket av det som slängs har knappt använts. Vi tar nu tillbaka det för att användas på nytt. Materialet säljs sedan till våra kunder till rabatterat pris vid vår anläggning. På så sätt samlar vi återbruket under samma tak som nya varorna, vilket vi tror kommer öka incitamentet att köpa återbruk jämfört med att behöva åka till en separat butik för återbrukat material, säger Peter Bergengren, projektledare för återbrukat byggmaterial på Beijer bygg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063