23948sdkhjf

Byggnadsarbetare i uppror – kräver att regeringen agerar

Byggnadsarbetare har startat en namninsamling och en kampanj mot byggkrisen, skriver Byggnads i ett pressmeddelande. De kräver att regeringen agerar.

Namninsamlingen har startat bland byggnadsarbetare i Stockholm och fackförbundet Byggnads meddelar att den kommer att spridas på byggarbetsplatser över hela landet. Bakgrunden är antalet varslen som fortsätter öka och farhågan att byggnadsarbetare lämnar branschen.

– Det mullrar ute på byggarbetsplatserna och frågan är bara hur länge regeringen kan slå dövörat till? Byggbranschen har tvärnitat och om inget görs kommer det att få katastrofala följder. Under 90-talskrisen lämnade 20 000 byggnadsarbetare branschen, skulle något liknande hända idag så skulle det dra ner hela samhället i en ännu allvarligare lågkonjunktur, säger Johan Lindholm, Byggnads förbundsordförande.

Under december och januari kommer kampanjen att spridas på byggarbetsplatser över hela landet. Byggnads skriver att målet är att samla in namnunderskrifter som sedan ska lämnas över till bostadsminister Andreas Carlson (KD).

– Det handlar om att rädda jobben för Sveriges byggnadsarbetare. Vi vill att regeringen tar krisen på allvar och sätter in medel för att stimulera bostadsbyggandet, säger Stefan Slottensjö, snickare och en av initiativtagarna till uppropet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.503