23948sdkhjf

Byggjätten tappar sin svenska vd

Karin Eriksson väljer att lämna sin roll som vd för bygghandelskoncernen Mestergruppen Sverige. Under hennes tid har bolaget genomgått en omfattande förändringsresa, anser koncernchefen.

Efter nära sju år som vd för Mestergruppen Sverige lämnar nu Karin Eriksson sin roll. Under det första kvartalet 2024 tar hon istället över vd-rollen för OKQ8 i Skandinavien.

– Jag är otroligt tacksam över att jag har fått leda verksamheten under dessa år då hela branschen genomgått en transformation. Vi har byggt en stabil plattform för framtiden och säkrat vår position som nummer ett på marknaden. Nu är det dags för nästa person att ta över stafettpinnen och få förmånen att arbeta med fantastiskt engagerade medarbetare och medlemmar över hela landet, säger Karin Eriksson själv i en kommentar.

Preliminärt gör Karin Eriksson sin sista dag på Mestergruppen den sista januari 2024.

– Under de år som Karin varit en del av oss har bolaget genomgått en omfattande förändringsresa. Vi har haft en kraftig tillväxt både organiskt och via förvärv samt visat att vår affärsmodell med fria entreprenörer i kombination med en stark central organisation är framgångsrik. Karins arbete under den här tiden har varit mycket betydelsefullt för oss, säger Mikkel Sandvik, Mestergruppens koncernchef samt ordförande för det svenska bolaget.

Nu börjar jakten på en ersättare och under tiden kliver ekonomichef Mia Malmros in tillfälligt som vd.

Mestergruppen Sverige AB är en sammanslutning av fria företagare i samverkan som innefattar kedjorna XL-BYGG och BOLIST. Sammantaget är man marknadsledande inom byggmaterialhandeln i Sverige med cirka 275 butiker över hela landet. Bolaget har en total extern butiksomsättning på ca 11 miljarder kronor.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079