23948sdkhjf

E-handel för återbrukat material öppnar 2024

Hur marknaden för återbruk ska skalas upp är central fråga för framtiden. Senast i ledet att ta sig an utmaningen är Woodys delägare Holgers som startar e-handel för återbrukat byggmaterial.

Från och med nästa år kommer det vara möjligt att köpa begagnat byggmaterial och inredning via Woodys delägare Holgers e-handel. Produkterna kommer från lägenhetsrenoveringar och är nästa steg i samarbetet mellan fastighetsbolaget Willhem och Holgers. 

Sedan flera år tillbaka arbetar Holgers med logistikkonceptet ”containermetoden”, som de tagit fram tillsammans med fastighetsbolaget Willhem. Holgers planerar och packar allt som behövs till renoveringen i en container. Efter avslutat projekt hämtas containern och retur görs på överblivet material som sedan används vid nästa renovering.

Nu utvecklas samarbetet genom att Holgers kvalitetsbedömer och säljer begagnade produkter via sin e-handel. I ett första steg kommer det gå att köpa begagnade vitvaror och blandare. På sikt är tanken att kunna utöka sortimentet med produkter som badrumsporslin, köksinredning och innerdörrar.

– Holgers vision med projektet är att vi ska göra vårt redan miljövänliga logistikkoncept ännu bättre. Genom att utnyttja vår uppbyggda logistik med containrar, ser vi en möjlighet att i framtiden även kunna återbruka ytterligare produkter. Vi ser detta projekt som ett bra startskott för att vi ska kunna börja jobba med återbruk på riktigt. Efterfrågan på återbrukade produkter är en växande marknad och vi vill vara en seriös partner till de fastighetsbolag som önskar jobba med återbruk, säger Lars Eliasson, Ansvarig Byggvarulogistik på Holgers.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079