23948sdkhjf

Storslagen stadstransformation när Kistas framtid planeras

När Kistadagen #3 gick av stapeln förra veckan var en stor framtidstro närvarande. Nya bostadsprojekt, omfattande kommande infrastrukturprojekt och världens högsta skyskrapa i trä var några saker i blickfånget.

De omfattande planerna i Kista utgör Stockholms största utvecklingsprojekt, med över 10 000 bostäder i planering och produktion. Den omfattande förändringen beskrivs som en stadstransformation i pressmeddelandet från ByggVesta efter Kistadagen #3.

Stockholm Business Regions vd, Staffan Ingvarsson, ser mycket positivt på planerna. Nya bostäder integreras i området. Mötesplatser och stråk kommer ge utrymme för folkliv och aktivitet.

– Stockholm och Kista konkurrerar globalt om ledande talang och etableringar. Därför måste framtidens Kista präglas av en dynamik som attraherar talanger och främjar innovativa företag. I Kista finns det förutsättningar för just detta både inom och utanför fastigheterna, säger Staffan Ingvarsson.

Att utveckla en redan uppvuxen och aktiv stadsdel är på många sätt svårare i själva genomförandet och kräver sin samordning. Därför grundades byggaktörsgruppen och forumet Kistadagen.

– Vi är ett antal byggaktörer som verkligen tror på Kista. Vi är olika, och kommer bidra med olika nytillskott i området, men en sak som förenar oss är att vi tror på idén om att utbyta kunskap och lösa frågor tillsammans, säger Emelie Eriksson, Chef Stadsutveckling & Ackvisition, på ByggVesta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078